groene apps: vervoer

Groene apps kunnen je ook onderweg helpen duurzaam te zijn, je telefoon heb je immers altijd bij je. Vaak besparen de groene apps je geld want duurzaam leven is meestal goedkoper.
Groene apps: vervoer laat een aantal apps zien die handig zijn als je met het openbaar vervoer reist, onderweg op de fiets bent of zuiniger wilt autorijden.

Bekijk ook groene apps: lifestyle > en groene apps: eten >

1. 9292ov

Plan automatisch je reis met trein, bus, tram, metro en veerboot. 9292ov toont vertrektijden, plattegronden en de kosten van je reis. Je hoeft alleen je eindbestemming maar in te toetsen, de iphone herkent zelf waar je je op het moment van vertrek bevindt. Laat ook vertragingen zien.
 Gratis.
iphone > android >

2. Trein

Deze nuttige en hoog gewaardeerde app laat je handig een treinreis plannen en geeft tijdens de reis aan welk perron je moet hebben en hoeveel minuten vertraging je volgende trein eventueel heeft. De NS heeft een eigen gratis app Reislpanner Xtra die vrijwel hetzelfde doet en ook voor android beschikbaar is.
 Kosten 0,79 euro.
iphone >

3. Fietsen123

Handige app voor recreatieve fietsers. Pech onderweg? Fietsenmaker in de buurt nodig? Tijd voor koffie of is de accu van de elektrische fiets bijna leeg? De Fietsen123-app wijst je naar een horecagelegenheid of acculader of beide in de buurt. Met actuele informatie over fietsenmakers, fietsverhuurbedrijven, horecagelegenheden en oplaadpunten. Gratis.
iphone > android >

4. Oplaadpalen

De app van de onafhankelijke stichting Oplaadpalen.nl geeft een handig overzicht van oplaadpalen in Nederland. De app geeft zowel de openbare oplaadpalen (Nuon, Essent, E-laad, etc) alsook de privé geplaatste oplaadpalen bij restaurants, winkels of bij mensen thuis. Per oplaadpunt zie je allerlei informatie over het type oplader, het vermogen, de stekker, hoe je kunt betalen, welke faciliteiten er zijn en beoordelingen. Hij laat ook de route zien naar je uitgekozen oplaadpunt. Gratis.
iphone > android >

5. Fueless

De app die je helpt het nieuwe rijden toe te passen. Fueless gebruikt de GPS om te meten hoe hard je rijdt, optrekt en remt. De eerste keer dat je de app start kun je aangeven welke auto je rijdt. Tijdens het rijden geeft de app de aanbevolen versnelling aan, hoe economisch je gas geeft en remt en hoeveel brandstof je verbruikt. (Wel op de weg letten!) De app maakt inzichtelijk wat Het Nieuwe Rijden je oplevert. De betaalde versie van de app geeft ook kosten en besparingen in euro’s weer. Gratis.
iphone >

6. Greenmeter

Deze app brengt je rijgedrag in kaart. Hij heeft geen GPS nodig maar gebruikt de accelerometer van de iphone om te meten hoe snel je optrekt, remt en de bocht door scheurt. Hij houdt rekening met het type auto en geeft aan de hand van je rijstijl advies inclusief kostenbesparing. Door de grote gekleurde efficiency-meter zie je direct of je economisch rijdt of niet, hetgeen hopelijk je discipline om zuinig te rijden stimuleert. De app kost wel 5,50 euro. Hij kan zichzelf snel terugverdienen maar kan ook een geinige gadget blijken te zijn. Gratis.
iphone >

7. Drivegain

Deze app geeft je tijdens het rijden opmerkingen over je rijstijl. Waarschijnlijk zullen niet veel mensen het prettig vinden om steeds te horen te krijgen dat je op moet schakelen en dat je te hard remt maar voor diegenen die wat hulp willen hebben bij het nieuwe rijden is het misschien een handig hulpmiddel. Er is een gratis versie en een betaalde (6 euro) met wat meer opties. Als het je echt stimuleert zuiniger te rijden heb je de hoge aanschafprijs er zo uit. Gratis.
iphone >

8. Car energy labels

Laat het energielabel en het verbruik van heel veel auto’s zien. Handig als je naar een nieuwe auto op zoek bent. Werkt offline dus geen internetverbinding nodig. Het energielabel wat weergegeven wordt kan per EU-land iets verschillen.
 Veel zoekmogelijkheden. 
Kosten 0,89 euro.
iphone >

Reageer