over PraktischDuurzaam

PraktischDuurzaam wil informatie geven over alles wat met duurzaam wonen en leven te maken heeft en geeft daarbij praktische tips. Daarnaast bericht PraktischDuurzaam over interessante, aardige en opmerkelijke ontwikkelingen en nieuws.

PraktischDuurzaam is ontstaan uit interesse voor een duurzame lifestyle. Veel dingen die je in het dagelijks leven thuis en onderweg doet kunnen met een beetje meer moeite of soms net zo gemakkelijk duurzaam gedaan worden. Vaak kost dit helemaal niks of levert het zelfs geld op.

Je weet alleen vaak niet hoe je het duurzaam aan moet pakken en de niet-duurzame oplossingen liggen te gemakkelijk voor het grijpen. Door het verzamelen van allerlei praktische informatie op het gebied van wonen, huishouden, tuinieren, reizen, enzovoorts willen we je laten zien hoe het ook duurzaam kan.

Een duurzame levenstijl kenmerkt zich door het bewust omgaan met milieu, grondstoffen en energie, zodanig dat de aarde en toekomstige generaties hier geen nadeel van ondervinden. Eigenlijk is duurzaam leven dus heel sociaal. Maar ook noodzakelijk, we hebben maar één aarde.

Duurzaam leven is niet altijd gemakkelijk en het is niet altijd leuk om bij alles wat je doet eerst afwegingen te maken. Toch kan een duurzame levensstijl veel voldoening geven. Je leeft bewuster en hebt het gevoel goed bezig te zijn. Wellicht kan de informatie op PraktischDuurzaam het je wat gemakkelijker en leuker maken.